Zand.news – Politiet opfordrer borgerne til aldrig at give personfølsomme oplysninger over telefon og e-mail til personer, der ringer op og siger, at de er fra myndigheder, banker eller lignende.
Tirsdag formiddag kl. 09.10 fik politiet en anmeldelse fra en 30-årig mand fra Hørve i Ordherred. Han var angiveligt blevet ringet op af en “betjent” dagen før. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.
Den falske ”politimand” var overbevisende og troværdig
Mandag eftermiddag var den 30-årige anmelder blevet ringet op af en mand, der sagde at han var fra politiets afdeling for økonomisk kriminalitet.
Den falske ”betjent” sagde til den 30-årige, at den 30-årige var blevet hacket, og at politiet derfor skulle bruge oplysninger om hans NemID og koder.
Den falske ”politimand” virkede meget overbevisende og troværdig, så den 30-årige sendte derfor oplysningerne på e-mail til den falske betjent.
Samme dag blev der optaget et kviklån på 12.000 kroner ved brug af den 30-åriges NemID. Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til den falske betjent.
Hav altid en sund skepsis til uopfordrede henvendelser
Politiet opfordrer borgerne til aldrig at give personfølsomme oplysninger over telefon og e-mail til personer, der ringer op og siger, at de er fra myndigheder, banker eller lignende.
Politi og andre myndigheder ville aldrig bede om at få oplysninger om koder og nøglekort. Hav altid en sund skepsis til uopfordrede henvendelser med hjælp til at løse diverse it-problemer eller tilbud om andre serviceydelser, som du ikke selv har bedt om.
Er du i tvivl, om du har modtaget et opkald fra en falsk myndighedsperson, så kontakt den givne myndighed, som kan hjælpe dig med en afklaring.
Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/Red.
This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.