Zand.News – Girls’ Day in Science, der har fokus på kvinder og piger inden for IT, teknologi og naturvidenskab, er klar til en ny rekord. »Vores samfund bygger stadig mere på teknologi. (…) I den udvikling har vi brug for både piger og drenge,« siger direktøren.
Den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science, der har fokus på manglen på kvinder og piger inden for IT, teknologi og naturvidenskab, får plads til hele 3.000 piger. Dermed er kampagnen på vej mod deltagerrekord. Det skriver Naturvidenskabernes Hus i en pressemeddelelse.
Flere piger skal se alle de spændende muligheder
Når det den 2. oktober 2019 går løs til Girls’ Day in Science på omkring 60 virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer i hele landet, vil der være plads til hele 3.000 piger. Dermed bliver kampagnen større end nogensinde før.
Girls’ Day in Science er en landsdækkende kampagnedag, der sætter fokus på manglen på kvinder og piger inden for IT, teknologi og naturvidenskab. På dagen besøger piger fra grundskolens udskolingsklasser og gymnasiet virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer i hele landet for at få et indblik i en karriere inden for de områder.
Det er Naturvidenskabernes Hus’ netværk for skole-virksomhedssamarbejde, Tektanken, der står bag kampagnen. Konstitueret direktør, Maiken Lykke Lolck, er glad for opbakningen til dagen fra arrangørerne:
»Vi er glade og stolte over, at så mange bakker op om den vigtige dagsorden. Vi skal sammen vise langt flere piger alle de spændende muligheder, der findes i en karrierevej inden for IT, naturvidenskab og teknologi. Det er ude i virkeligheden og i mødet med rollemodellerne, at pigerne for alvor kan se og opleve, at man kan gøre en kæmpe forskel med naturvidenskabelige kompetencer,« siger Maiken Lykke Lolck.
En lang række virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer slår dørene op til Girls’ Day in Science 2019. Herunder: Novozymes, Microsoft, Ørsted, Google, TDC Group og Aarhus og Aalborg Universiteter.
Opfordring til piger og lærere: Meld jer på tektanken.dk
Alle besøgsmuligheder til Girls’ Day in Science ligger klar og tilgængelig for tilmelding på portalen www.tektanken.dk. Her kan pigernes lærere gå ind og booke det forløb, de helst vil på.
Virksomheder der er interesserede i at deltage i næste år kampagne er velkomne til at kontakte Naturvidenskabernes Hus.
Maiken Lykke Lolck sender en opfordring til alle landets matematik- og naturfagslærere:
»Skynd jer ind og book et forløb. Selvom der er ekstra mange pladser, så oplever vi en stor interesse og et ekstra fokus på Girls’ Day in Science i år,« siger Maiken Lykke Lolck.
Kvindelige rollemodeller motiverer piger på Girls’ Day
Til Girls’ Day in Science skal pigerne undersøge og opleve, hvad man kan udrette med viden om IT, teknologi og naturvidenskab og måske blive inspireret til at vælge en uddannelse og en karriere, som de fleste piger fravælger.
Pigerne møder uddannede, kvindelige rollemodeller, der fortæller om deres karrierevej og hverdag. Og meget tyder på, at konceptet er noget, der tiltaler dem.
Når Girls’ Day in Science løber af stablen den 2. oktober 2019, er det er syvende år i træk, at Tektanken arrangerer Girls’ day in Science. Sidste år deltog 1.700 piger.
Evalueringen af sidste års Girls’ Day in Science viser blandt andet, at 76 procent af pigerne følte sig inspireret af de kvinder, de mødte på dagen. Herudover angiver 83 procent, at de via Girls’ Day in Science har fået ny viden om jobmuligheder, mens næsten halvdelen angiver, at de har fået mere lyst til en naturvidenskabelig karriere.
Og det er vigtigt, for pigerne mangler både hos virksomhederne og på de naturvidenskabelige uddannelser. For selvom pigerne er i overtal på de videregående uddannelser samlet set, så er de i undertal på de tekniske og naturfaglige uddannelser. Og det et problem, understreger Maiken Lykke Lolck:
»Vores samfund bygger stadig mere på teknologi. Derfor har vi brug for flere, der både kan udvikle og betjene ny teknologi. I den udvikling har vi brug for både piger og drenge. Pigerne går også glip af nogle virkelig spændende job med muligheder for at gøre en forskel. Og det er ærgerligt.« siger Maiken Lykke Lolck.
Øverst: Pressefoto. (Foto: Naturvidenskabernes Hus). PM/rk.
This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.