Zand.News – Tilslutningen til vaccinationsprogrammet er høj, men er for lav blandt de 20-29-årige.
Sundhedsstyrelsen har sat sejlene ind for at nå de 20-29-årige, der endnu ikke har booket tid til vaccination.
Tilslutningen til vaccinationsprogrammet mod COVID-19 er tårnhøj, men der er blandt de 20-29-årige en lidt lavere tilslutning end i de andre grupper. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.
De 20-29-årige har den laveste tilslutning til vaccination
Sundhedsstyrelsen har opdateret statusrapporten over, hvordan det går med tilslutningen til vaccination blandt alle over 12 år.
Alle er nu inviteret til vaccination, og derfor skifter rapporten fokus fra at se på fremdriften i alle grupperne til at fokusere på, hvordan det går med at få vaccineret de sidste grupper, der har fået tilbudt vaccination.
»Jeg er meget stolt over befolkningens flotte opbakning til vaccinationsprogrammet. 84 procent er begyndt på et vaccinationsprogram, og hele 68 procent er færdigvaccinerede. Nu skal vi bare have de sidste med. Derfor vil jeg gerne opfordre alle, der vil vaccineres, til at få deres stik. Der er masser af ledige tider,« siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen.
Sundhedsstyrelsen sætter i de næste uger ind med mere information til de 20-29-årige gennem en landsdækkende kampagne. Den minder de 20-29-årige om at blive vaccineret, og fortæller hvorfor det er så vigtigt.
Selvom der er en flot tilslutning til vaccinationsprogrammet, er der en gruppe, hvor Sundhedsstyrelsen har vurderet, at der er behov for en ekstra indsats. Det er blandt de 20-29-årige, hvor der er den laveste tilslutning, selv om de har fået en invitation for uger tilbage.
»Der kan være mange forklaringer på, hvorfor de ikke er blevet vaccineret endnu. Nogen har været afsted på sommerferie. Der har også været høj smitte i netop denne gruppe, og derfor har en del af dem haft et gyldigt coronapas, fordi de har været smittet,« siger Søren Brostrøm og fortsætter:
»Nogle ved formentlig heller ikke, at det er vigtigt at blive vaccineret, selvom man har været smittet, eller at man kan blive smittet med coronavirus flere gange. Andre har måske bare ikke fået bestilt tid. Derfor sætter vi ekstra ind med en kampagne, som minder de unge om at blive vaccineret.«
Unge bliver også syge og får senfølger af COVID-19
Udover at beskytte andre er der store fordele for de 20-29-årige ved at blive vaccineret. Uden vaccination forventes 25-40 ud af 1.000 smittede i aldersgruppen at blive indlagt.
»Unge kan også få hårde sygdomsforløb med feber, træthed og miste deres smags- og lugtesans. Nogle vil blive ramt af senfølger flere måneder efter. Og så skal vi heller ikke glemme, at et sygdomsforløb sender den unge hjem i isolation, og at de så går glip af fester, samvær med kammeraterne og undervisning. Nogle vil også smitte deres venner og familie, og det er jo de færreste, som ønsker det,« siger Søren Brostrøm.
Vaccinationen beskytter også mod Delta-varianten, som er markant mere smitsom og alvorlig end tidligere varianter af COVID-19.
Øverst: Genrefoto. (Foto: Ksenia Zvezdina / iStock). PM/rk.
This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.