(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden).Academia.Zand.News – »ChatGPT afslører i sine svar, at den er tilpasset amerikansk kultur og værdier, mens den sjældent rammer rigtigt, når det gælder de værdier, der typisk hersker i andre lande,« lyder det fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.
"ChatGPT formidler amerikanske normer og værdier"Artikelkategori: Videnskab
Nyheder fra videnskabens verden fra Akademia.Zand.News.
(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).Academia.Zand.News – De 15-24-årige får stadig klamydia på trods af COVID-19-restriktionerne.
"COVID-19-restriktioner har ingen effekt på klamydia"(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).Academia.Zand.News – »Mange beboere oplever nemlig, at det er fællesskaberne i området, der gør dem trygge, mens de problemer med kriminalitet, omverdenen er så optaget af, handler om nogle få utilpassede unge,« lyder det fra en seniorforsker på Aalborg Universitet.
"Ghettopakke skaber ny utryghed i udsatte boligområder"(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).Akademia.Zand.News – »Studiet viste, at vores testpersoners øjne både opholdt sig lidt kortere tid ved de falske overskrifter og fikserede lidt mindre på dem i forhold til de sande overskrifter.«
"Øjet bruger mindre tid på fake news-overskrifter"(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).Akademia.Zand.News – Multitasking er svært, men hvor længe kan vi egentlig holde opmærksomheden på to ting samtidig? Det har forskere fra Københavns Universitet undersøgt i et tværfagligt studie. Dog på aber og ikke på mennesker.
"Så længe kan aber (og mennesker?) multitaske"(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).Akademia.Zand.News – »Der er i litteraturen evidens for, at store portioner øger indtaget af kalorier. Store portionsstørrelser er blevet mere udbredt i takt med, at andelen af overvægtige i befolkningen er steget,« siger forsker.
"Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips"(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).Akademia.Zand.News – »Virusinfektionen har sandsynligvis været helt afgørende for, at vi kan lagre hukommelse. At det har været så vigtigt for vores udvikling som art, at vi blev inficeret med en virus, er rimeligt vildt,« fortæller Christian Parsbæk Pedersen, der er ph.d.-studerende.
"En virus gav mennesket evnen til at huske"(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).Akademia.Zand.News – De første data i et globalt forskningsprojekt viser blandt andet, at det er blevet mere populært at lytte til musik fra ens ungdomsår under coronakrisen.
"Musik fra ungdomsår er populært under coronakrisen"(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).Akademia.Zand.News – Corona-nedlukningen har naturligvis resulteret i et markant fald i den fysiske aktivitet, men især de unge, ældre og lavtuddannede samt landboere er blevet markant mindre aktive.
"Corona førte til skævere bevægelsesadfærd"(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).Akademia.Zand.News – Forskerne har fundet de nye brikker i puslespillet ved at gennemtrawle over 27.000 islændinges genomer. De mange brikker udgør tilsammen halvdelen af et komplet neandertal-genom.
"Islandsk DNA-puslespil afslører ny viden om neandertalere"